Hoe een zonnebril hoort te zitten.

Het dragen van een zonnebril is niet alleen een geweldige manier om uw ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen, maar het is ook een geweldig stijlstatement. Maar er is meer nodig dan alleen een zonnebril opzetten en naar buiten gaan. Om er echt goed uit te zien met uw zonnebril, moet u ervoor zorgen dat hij op de juiste manier op uw gezicht zit. Hier is een snelle gids over hoe een zonnebril hoort te zitten en je deze op de juiste manier draagt.

Hoe een zonnebril op de juiste manier te dragen.

  1. Zorg ervoor dat de zonnebril past bij het formaat van uw gezicht. Een zonnebril die te groot is voor uw gezicht zal niet alleen ongemakkelijk zijn om te dragen, maar het zal ook uw uiterlijk verstoren. Kies in plaats daarvan voor een zonnebril die niet meer dan twee derde van de breedte van uw gezicht beslaat.
  2. Plaats de zonnebril op het midden van uw neus. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de zonnebril op het midden van uw neus past, zodat hij niet naar beneden kan glijden wanneer u beweegt.
  3. Zorg ervoor dat de zonnebril goed past. Als de zonnebril niet goed past, zal hij uw ogen beschadigen en u ongemakkelijk maken. Zorg ervoor dat de brillenglazen goed in uw ooghoeken zitten en dat de pootjes stevig op uw oren rusten.
  4. Sluit het gebied rondom uw ogen af. Een zonnebril moet het gebied rondom uw ogen volledig afsluiten, zodat er geen UV-straling naar binnen kan komen. Kies een zonnebril met een wijd uitziend frame en grotere glazen voor de beste bescherming.
  5. Kies de juiste tint. De tint van uw zonnebrilglazen is net zo belangrijk als het frame en de pasvorm. Kies een tint die uw ogen beschermt tegen de schadelijke effecten van UV-straling, maar die ook donker genoeg is om uw ogen te beschermen tegen de felle zonneschijn.
  6. Bescherm uw ogen elke keer als u naar buiten gaat. Het is belangrijk om uw ogen te beschermen elke keer als u naar buiten gaat, zelfs als het bewolkt is. Kies een zonnebril met een hoge UV-beschermingsfactor en draag hem elke keer dat u naar buiten gaat.
  7. Reinig uw zonnebril regelmatig. Zorg ervoor dat u uw zonnebril regelmatig reinigt, zodat hij in optimale staat blijft en u de beste bescherming biedt. Gebruik een milde zeep en warm water om het frame en de glazen te reinigen en veeg vervolgens af met een zachte doek.

Met deze tips kunt u ervoor zorgen dat uw zonnebril op de juiste manier past en u beschermt tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Maar let vooral ook op de volgende tips over hoe een zonnebril hoort te zitten en u deze kunt aanpassen.

Armen moeten comfortabel zitten.

De armen van uw zonnebril moeten comfortabel op uw oren zitten zonder er te veel druk op uit te oefenen. De bril moet ook dicht genoeg bij uw ogen zitten om voldoende dekking en bescherming te bieden, maar niet zo dicht dat hij voortdurend langs uw neus glijdt. U moet duidelijk door de glazen kunnen kijken en er mag geen ruimte zijn tussen uw wenkbrauwen en de bovenkant van het montuur.

Neuspads aanpassen.

Als uw zonnebril te laag op uw neus zit, probeer dan de neuspads aan te passen. Als dat niet werkt, is het mogelijk dat het montuur te klein is voor uw gezicht. Aan de andere kant, als uw zonnebril te hoog op uw neus zit, kan het zijn dat de monturen te groot zijn of dat de neuspads moeten worden aangepast.

Waterpas dragen.

Zorg er ten slotte voor dat uw zonnebril waterpas staat. Dit lijkt misschien een klein detail, maar het kan echt een verschil maken in hoe goed je er met je bril uitziet. Als uw bril voortdurend over uw neus glijdt of als het ene glas lager staat dan het andere, is dat voor iedereen duidelijk. Een snelle aanpassing doet wonderen voor hoe goed je er uit ziet.

Tot slot.

Nu je weet hoe een zonnebril hoort te zitten, ga op zoek naar een bril die je goed staat! En vergeet niet de neuspads aan te passen en ze horizontaal te houden als je ze eenmaal op hebt. Met een beetje zorg kun je met elke zonnebril uit de voeten. Mocht je nog meer hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste zonnebril voor bij jouw gezicht? Wij hebben bij al onze zonnebrillen de maten en afstanden vermeld om het zonnebril online kopen net even wat makkelijker te maken.